Okt 07

Styrelsemöte 5 oktober

Här kommer ett referat från styrelsemötet den 5 oktober:

Årets rådjursjakt sker den 7-8 november. Vi försöker även få till en grävlingsjakt under hösten.

Beslöts att medel i storleksordningen 5 000kr ska avsättas i budgetförslag år 2020 för kostnader för vildsvinsjakt,  detta utifrån det senaste årets erfarenheter. Vildsvin kommer med allra största sannolikhet att fortsätta att komma till ön.

Bastubyggnaden vid passbåtsstugan har nu fått plåttak (donerat material), och även ”lekstugan” kommer få plåttak vid senare tillfälle.

Tomtägare som ännu inte åtgärdat sin farliga brygga vid allmänningen kommer nu få en – sista – påminnelse.

Beslöts att öfogden och de fem röjledarna hädanefter kommer att ha två möten per år, ett på försommaren och ett inför höströjningen för att lägga upp planer och följa upp dem.

Detta var årets sista styrelsemöte, nästa möte blir den 2 maj 2020.

Styrelsen

Okt 06

Nu är hösten här

Här är några hålltider för hösten:

Den 3 november är sista dagen för att slänga hushållssopor i sopbehållarna.

Den 7-8 november är det rådjursjakt, som vanligt med hjälp av lös drivande hund.

Den 10 november fm går sista passbåtsturen – till Slut-  för säsongen. Kontakta som vanligt passbåtsföraren om du vill boka plats. Sedan tas passbåten upp för vinterförvaring.

Ha en fin höst!

Styrelsen

Okt 03

Nasse gäckar oss…

Som vi tidigare meddelat har vi haft besök av vildsvin igen efter det att jägare med hundar resultatlöst genomsökt ön. Denna gång beslöt vi att vänta några dagar med att tillkalla jägare för att försöka undvika fler förgävesjakter.

Nya spår av Nasses framfart kunde noteras t o m lördag natt, därefter absolut ingenting vilket tyder på att hen simmat från ön igen. Men nu natten till idag torsdag var Nasse åter på Alholmen…

Så vi fortsätter att bevaka, och om/när Nasse verkar vara kvar på ön så kommer jägare att tillkallas. Vi återkommer i så fall med mer information!

Styrelsen

Sep 28

Nasse på ön igen…

Tyvärr har Nasse återvänt till ön (eller tipsat någon släkting om en fin boplats…), resultatet av hens ”arbete” har noterats på flera håll de senaste dagarna. Det kan dock hända att Nasse flyr fältet under helgen då det är mer liv, ljud och rörelse. För att försöka undvika en ny resultatlös jakt så kommer styrelsen följa läget, och tillkalla jägare först om det visar sig att Nasse stannat kvar. Vi återkommer med mera info och eventuellt  datum för jakt.

Styrelsen

Sep 22

Tack för bra höströjning!

Igår genomfördes den traditionsenliga årliga höströjningen på Alholmen. Som vanligt med god uppslutning, denna gång drygt 60 personer från 46 tomter. Dåliga/farliga träd fälldes, sedan tidigare  stormfällda träd sågades upp och sly (vilken växtkraft!) kapades av och kördes bort m m. Allt i vackert soligt väder, och med  en vindstyrka som turligt nog medgav att mycket kunde eldas upp samma dag.

Så nu är vår fina ö ännu finare!

Stort tack allihop!

Styrelsen

Sep 21

Nasse borta…

Jägare och hundar finkammade ön, men ingen nasse… det finns spår av hen men Nasse själv hade simmat iväg igen. Kanske hade hen läst på hemsidan att det skulle jagas?

Trevlig  helg!

Styrelsen

Sep 17

Vildsvinsjakt på morgonen fredagen 20 september

Nu på fredag morgon, alltså den 20 september, kommer jägare till Alholmen för jakt på vildsvinet/vildsvinen som farit fram som jordfräs på ön. Observera att jakten sker hjälp av lösa hundar!

Vi återkommer med rapport.

Styrelsen

 

Sep 16

Nya sidor på hemsidan

Nu finns två nya sidor på föreningens hemsida; en för Västra vattenföreningen och en för Östra vattenföreningen. Där hittar ni stadgar för respektive förening och deras årsmötesprotokoll för 2019.

Styrelsen

Sep 15

Jägare beställd

Jägare är nu beställd för att åtgärda det/de vildsvin som härjar på ön. Vi  hoppas att jakten blir nu kommande vecka, och återkommer med information så snart vi fått datum av jägaren.

Styrelsen

Sep 14

Vildsvin

Imorse kunde tyvärr konstaterats att ett område på öns södra del, nära södra bryggan, bökats upp nu under natten.  Om du ser vildsvin så var snäll och kontakta bums jaktledaren Hans Thunholm tel 076-8860021, så vi får reda på om någon/några finns på ön eller om det simmats vidare.

Styrelsen