Jun 26

Årsmöte lördag 29 juni kl.13:00!

Vi ses väl nu på lördag? För då är det årsmöte kl.13:00 på fotbollsplan/dansbanan.

Varmt välkomna!

Styrelsen

Jun 25

Styrelsemöte 23 juni

Här är ett referat från styrelsemötet den 23 juni:

Två motioner till årsmötet har kommit in, en gäller problemet med bly i norra dricksvattenpumpen och en gäller brandskydd på Alholmen. Styrelsens yttrande om motionerna fastställdes, och kommer tillsammans med motionerna att delas ut på årsmötet.

Som jury beslöt styrelsen vem som ska utses till Årets Alholmare 2019, vilket presenteras på årsmötet.

De tomtägare som hittills kontaktats angående sina farliga bryggor respektive sjunkna/vattenfyllda båtar har alla lovat åtgärda problemen. Detta kommer att följas upp av styrelsen.

Konstaterades att alla måste vara mycket observanta på eventuell förekomst av vildsvin. De senaste vildsvinen, vilket var tre suggor och en galt, skulle om de inte observerats och åtgärdats snabbt kunnat få ett antal kultingar vilket skulle kunnat ställa till mycket stora problem på ön.

Nästa styrelsemöte blir ett konstituerande möte direkt efter årsmötet den 29 juni.

Styrelsen

Jun 19

Midsommarfirande

Festkommittén ordnar som vanligt trevligt midsommarfirande på Alholmen!

På midsommarafton,  fredag 21 juni, är det dans runt midsommarstången, lekar, lotterier m m med början kl. 14:30 på midsommarängen. På kvällen är det dans på dansbanan med start kl. 21:30.

På midsommardagen är det fotbollsmatcher för små och stora, med början kl. 14:00 på fotbollsplanen. Och brännboll blir det kl. 20:00, också på fotbollsplanen.

Vi hoppas alla får en riktigt trevlig midsommar!

Styrelsen

Jun 18

Vildsvinsjakten klar!

Tidigt i morse kom jägare med hund till Alholmen, och de hittade FYRA vildsvin!

Två av dem sköts, varav en galt på 120 kg. De andra två lyckades simma iväg åt Lagnöhållet. Förhoppningsvis blev de så rädda att de inte återvänder till Alholmen.

Om någon observerar vildsvin på Alholmen så var snäll och kontakta då omgående jaktledaren Hans Thunholm 076-8860021.

Styrelsen

 

Jun 17

Vildsvinsjakten flyttad till tisdag 18 juni

Dessvärre har jägarens båt blivit utsatt för stöldförsök, och den är inte farbar idag. Detta innebär att det inte sker någon jakt idag måndag 17 juni som tidigare aviserats. Förhoppningsvis är båten  fixad tills imorgon tisdag 18 juni, så att jägaren och hans hund kan ta sig till Alholmen då.

Styrelsen

Jun 17

Eldningsförbud i Stockholms län

Nu är det eldningsförbud i hela Stockholms län pga hög brandrisk.

På egen tomt är det dock fortfarande tillåtet att grilla, förutsatt att grillen är utformad så att det inte finns risk för brandspridning. Om man grillar måste så klart vara väldigt väldigt försiktig!

Styrelsen

 

 

Jun 14

OBS! Vildsvinsjakt måndag 17 juni

På måndag 17 juni kommer den erfarne jägare som hjälpt oss med tidigare vildsvin till Alholmen, och vi hoppas så klart på lika bra resultat denna gång. Jakten bedrivs med hjälp av lös hund. Vi återkommer med rapport!

Styrelsen

Jun 12

Vildsvin på ön…

Ett vildsvin har tyvärr tagit sig till Alholmen, i natt var den vid Alholmen 1:47 alltså på öns södra del. Om någon fler gör vildsvinsobservationer så var snäll och kontakta omgående jaktledare Hans Thunholm 076-8860021.

Jun 10

Nominering till Årets Alholmare

Det är dags att nominera till Årets Alholmare! Är det någon person som du tycker gör något speciellt för Alholmen, och som bör uppmärksammas för detta? Skicka i så fall ett mejl med namnet på personen, och din motivering till varför personen är förtjänt av utmärkelsen, och skicka till alholmen@gmail.com senast den 15 juni. Så skynda skynda!

Styrelsen är jury, och det symboliska priset delas ut på årsmötet.

Styrelsen

Jun 03

Styrelsemöte 1 juni

Här kommer ett referat från styrelsemötet:

Möte med Alholmens fisketillsynsperson Peter Melander, som främst kommer att arbeta med information och utbildning kring fiskefrågor. Mer info kommer på årsmötet.

Inventering av sjunkna/vattenfyllda båtar är genomförd, berörd ägare kontaktas. Inventering av dåliga/farliga bryggor pågår, och ägarna kontaktas successivt.

En motion om norra dricksvattenpumpen har inkommit, styrelsen skriver yttrande och dokumenten delas ut på årsmötet tillsammans med ev ytterligare motioner.

Pga kraftigt ökade bränslepriser beslöts att höja passbåtstaxan fr o m 1 juli. Enkelbiljett vuxen kommer att kosta 60 kr och tur och retur 100 kr, extra turavgift oförändrat 100 kr/tur.

Fyra 12 kg brandsläckare har införskaffats, och de förvaras i brandskjulet.

Datum fastställdes för slåtter 6 juli, holkbygge och loppis 27 juli och höströjning 21 september.

Nästa styrelsemöte blir den 23 juni.

Styrelsen