Jan 20

Brandskyddskontroll och sotning

Nu är det is och snö, men rätt som det är så är det midsommar…. och verksamhetschefen för Attunda sot och Vent AB hälsar att veckan efter midsommar blir det sotning och brandskyddskontroll. Det gäller alla på ön som har eldstad.

Det är viktigt att breven om tidpunkt för åtgärderna hamnar rätt. Du som har bytt hemadress eller är ny fastighetsägare under de senaste tre åren behöver därför meddela det till Attunda Sot och Vent via mejl till info@attunda.com eller genom att ringa 08-59442055.

Styrelsen

 

 

Dec 31

Gott Nytt År!

Vi önskar alla ett Gott Nytt Alholms-år!

styrelsen

Dec 22

God jul!

Vi önskar er alla en riktigt god jul!

styrelsen

Nov 25

Passbåten ur drift

Dessvärre är passbåten ur drift eftersom bränslepumpen är trasig. En ny pump är beställd, så till nästa säsong är den säkert i drift igen.

Styrelsen

Nov 09

Höstjakten nu avslutad

Årets rådjursjakt är nu avslutad, under jakten fälldes ett vuxet rådjur.

Styrelsen

 

Nov 05

Isekorna är nu utlagda!

Nu är isekorna på sina platser, och om vi hjälps åt att följa de här enkla reglerna så fungerar allt finfint!

1. Isekorna ska alltid finnas på var sin sida av sundet. Du kanske tror att ingen annan än just du ska använda dem den dagen, eller den helgen eller… Men det kan du definitivt inte utgå från, isekorna har i själva verket många användare. Det är också en säkerhetsfråga att de finns på var sin sida sundet, man måste ju alltid kunna ta sig över.

2. Lämna alltid isekan på den plats som gäller. Om du istället hittar på en ny – som du tycker – jättebra plats nära din egen tomt så hittar inte andra användare isekan.

3. Vänd alltid isekan upp och ner då du lämnar den. Annars kan det komma snö och regnvatten i den, och nederbörden fryser till is och kan göra isekan helt oanvändbar.

Vi hoppas på en riktigt fin vinter där många medlemmar vill och kan ta sig till vår vintervackra ö!

Styrelsen

 

 

Okt 23

Höstjakt 7-9 november

Årets rådjursjakt sker den 7-9 november, och då med hjälp av lös drivande jakthund.

Styrelsen

Okt 08

4 november sista dag att slänga hushållssopor

I år sker sista tömningen av soptunnorna måndagen den 5 november. Det innebär att årets absolut sista dag för att slänga sopor i soptunnorna är söndagen den 4 november.

Styrelsen

Okt 02

Möte med Brandkåren Attunda och Gräsholmen

I lördags 29 september träffade representanter för Alholmens styrelse representanter för Gräsholmen och Brandkåren Attunda. Det diskuterades hur man ska kunna hjälpas åt om brand uppstår på någon av öarna.

På båda öarna finns brandsprutor, på Gräsholmen finns en ny brandspruta (som de köpt in själva) och på Alholmen finns en gammal som tyvärr visat sig inte fungera. Här måste vi snarast ta ställning till om vi ska investera i en ny, eller om det är möjligt att reparera befintlig och om den i så fall får tillräckligt bra funktionalitet.

Oavsett brandsprutorna påtalade brandkåren att det också behövs brandsläckare. Vi behöver två stycken brandsläckare modell större att ha i brandskjulet på fotbollsplanen. Har någon en sådan som kan doneras, eller kontakter som gör att vi kan köpa till bra pris?

Och vi passar nu på att påminna om alla fastighetsägares skyldighet att ha brandvarnare, och man bör så klart även ha brandsläckare och brandfilt. Det gäller ju oavsett var huset är beläget, men på en ö är det självfallet alldeles extra viktigt!

Vi återkommer med uppdaterade rutiner för vad som gäller vid eventuell brand på ön, hur man larmar och vad som ska göras.

Styrelsen

 

Sep 20

Höströjningen nu på lördag 22 september

Nu på lördag den 22 september är det sedvanlig höströjning.

Eftersom det enligt prognosen ska blåsa mycket kraftigt, 15-16  sekundmeter, på lördag så kan vi definitivt inte elda på röjdagen utan det får göras vid senare tillfälle. Men det funkar ju det med!

Vi hoppas att så många som möjligt kan och vill delta. Du som har motorsåg eller röjsåg med slyklinga och kan tänka dig att använda den i röjningen – ta med den. Det behövs också så klart handredskap som busksaxar och handsågar.

Ön är indelad i fem geografiska röjlag med var sin röjledare. Vi samlas först allihop på fotbollsplanen kl. 10.00, och följer sedan med respektive röjledare till det område där vårt lag ska röja. Vid lunchtid äter vi gemensamt grillkorv som föreningen ordnar, och sedan fortsätter röjningen. Och till sist får vi alla glädjas åt hur fint det blev!

Välkomna,

Styrelsen