Apr 11

Nu kan vi slänga hushållssopor!

Nu kan vi börja slänga våra hushållssopor i soptunnorna igen. Säckar finns i nästan alla säckställningar nu,  kolla först att det finns en säck.

Hämtning av soporna sker i år vecka 19-45, med första tömning den 6 maj och sista tömning den 4 november. Hämtningen sker måndagar varannan vecka, och med en extra tömning efter midsommar. Vid blåsigt väder kan hämtningen behöva ske annan dag än just måndag.

Liksom tidigare får man absolut inte slänga glas och plåt i soptunnorna, det ska till återvinningsstationerna på fastlandet. Plast bör du också ta med dig dit!

Vad gäller matavfall så försök tänka på att kompostera så mycket som möjligt, då får vi bättre lukt vid soptunnorna och du får finfin jord.

Styrelsen

 

Apr 09

Passbåtstrafiken startar 17 april

Nu är passbåten i ordning, och den sjösätts så att årets passbåtstrafik kan starta onsdagen den 17 april – lagom till påsk. Så kontakta Abbe om du vill boka resa!

styrelsen

Jan 20

Brandskyddskontroll och sotning

Nu är det is och snö, men rätt som det är så är det midsommar…. och verksamhetschefen för Attunda sot och Vent AB hälsar att veckan efter midsommar blir det sotning och brandskyddskontroll. Det gäller alla på ön som har eldstad.

Det är viktigt att breven om tidpunkt för åtgärderna hamnar rätt. Du som har bytt hemadress eller är ny fastighetsägare under de senaste tre åren behöver därför meddela det till Attunda Sot och Vent via mejl till info@attunda.com eller genom att ringa 08-59442055.

Styrelsen

 

 

Dec 31

Gott Nytt År!

Vi önskar alla ett Gott Nytt Alholms-år!

styrelsen

Dec 22

God jul!

Vi önskar er alla en riktigt god jul!

styrelsen

Nov 25

Passbåten ur drift

Dessvärre är passbåten ur drift eftersom bränslepumpen är trasig. En ny pump är beställd, så till nästa säsong är den säkert i drift igen.

Styrelsen

Nov 09

Höstjakten nu avslutad

Årets rådjursjakt är nu avslutad, under jakten fälldes ett vuxet rådjur.

Styrelsen

 

Nov 05

Isekorna är nu utlagda!

Nu är isekorna på sina platser, och om vi hjälps åt att följa de här enkla reglerna så fungerar allt finfint!

1. Isekorna ska alltid finnas på var sin sida av sundet. Du kanske tror att ingen annan än just du ska använda dem den dagen, eller den helgen eller… Men det kan du definitivt inte utgå från, isekorna har i själva verket många användare. Det är också en säkerhetsfråga att de finns på var sin sida sundet, man måste ju alltid kunna ta sig över.

2. Lämna alltid isekan på den plats som gäller. Om du istället hittar på en ny – som du tycker – jättebra plats nära din egen tomt så hittar inte andra användare isekan.

3. Vänd alltid isekan upp och ner då du lämnar den. Annars kan det komma snö och regnvatten i den, och nederbörden fryser till is och kan göra isekan helt oanvändbar.

Vi hoppas på en riktigt fin vinter där många medlemmar vill och kan ta sig till vår vintervackra ö!

Styrelsen

 

 

Okt 23

Höstjakt 7-9 november

Årets rådjursjakt sker den 7-9 november, och då med hjälp av lös drivande jakthund.

Styrelsen

Okt 08

4 november sista dag att slänga hushållssopor

I år sker sista tömningen av soptunnorna måndagen den 5 november. Det innebär att årets absolut sista dag för att slänga sopor i soptunnorna är söndagen den 4 november.

Styrelsen